El gegant nord-americà, famós pel seu cercador, ha acumulat amb el pas dels anys una sèrie de minijocs per homenatjar certs termes de cerca i a alguns dels seus famosos “doodles”. Per qui no els conegui, els Doodles són tots i cadascun dels constants canvis de logo que fan periòdicament per homenatjar personatges històrics, esdeveniments globals o dies especials, entre d’altres.
A Estats Units es coneixen com “easter egg” o ous de pasqua, en el nostre idioma. Realment no tenen res a veure amb el significat literal de la paraula, però el terme fa referència a missatges o continguts ocults que són ja molt coneguts en obres audiovisuals, com a videojocs, per exemple. En aquests últims se solen usar perquè el jugador pugui interaccionar amb un joc molt senzill amb un tema relacionat amb l’obra.
Seguint el mateix patró, a l’equip de desenvolupament de Google li encanta la diversió en format de videojoc i, per això, han anat ocultant secrets en forma de minijocs en certes funcionalitats o cerques en el seu famós cercador.
També han fet els seus “doodle” interactius de tal forma que, sense estar ocults, són minijocs al cap i a la fi.
El joc de la serp en el cercador de Google
El joc de la serp es va fer molt popular entre els telèfons de la marca Nokia just abans de l’auge dels telèfons intel·ligents (smartphones). Però, com s’activa per poder jugar a l’entorn del cercador de Google? Simplement has d’obrir el cercador de Google i introduir en el camp de cerca la paraula “snake”, sense les cometes. Quan prems ENTER per realitzar la cerca, apareix el famós joc. És molt simple: Amb les tecles de moviment dirigeixes a la serp perquè es mengi la poma. Un clàssic que mai passa de moda encara i amb el pas dels anys.
El joc del 3 en ratlla en el cercador de Google
Un altre clàssic, sens dubte: El 3 en ratlla. La forma d’accedir a ell és idèntica. Busquem els termes “marro” o “3 en ratlla” en el quadre de cerca de Google i apareixerà, entre els resultats de cerca, un tauler on els jugadors podran competir amb la màquina. Us avisem que fàcil, fàcil… no és! Però pots triar diferents nivells de dificultat o també competir contra un amic.
Zerg Rush en el buscador de Google
Si el terme de cerca que usem en Google és “ZergRush”, habilitarem un joc que s’ha basat en “StarCraft II”. Aquí, a diferència dels anteriors, interactuem directament amb els resultats de cerca de forma molt més impressionant. Tant el logo de Google com totes les lletres dels resultats de cerca de Google van saltant per l’aire i, la missió, és usar el ratolí com si d’un joystick es tractés per anar acabant amb tots aquests caràcters que van saltant.
Pac-Man, un clàssic
Com no podia ser d’una altra forma, el cercador de Google també ha volgut rendir tribut a un altre clàssic: Pac-Man. Aquest “easter egg” és el que tots coneixem com comecocos i el funcionament del joc és molt senzill, simplement cal anar movent-se per un laberint que forma el logo de Google recollint les boles que ens anem trobant pel camí i evitant als fantasmes, que ens mengen. Aquest joc està disponible des de l’any 2010 i, per activar-ho, simplement cal buscar “Pac-Man” i… a gaudir!
Atari Breakout, el clàssic dels clàssics
Els que en els anys 80 ja jugaven als primers jocs electrònics en format arcade, recordaran el popular “Atari Breakout”. Potser pel nom no us soni tant, però quan vegeu de què estem parlant… us vindrà a la ment ràpid. El joc consistia a rebotar una pilota usant un objecte que es mou horitzontalment i, en cada rebot en el sostre, trencava una peça semblant a un maó. Més senzill no podia ser… i més addictiu tampoc!
Per activar-ho, usem el mateix mètode que en els anteriors, buscant “Atari Breakout” en el cercador, però aquesta vegada cliquem en la pestanya d’imatges perquè les imatges del resultat de cerca siguin els maons.
El solitari, el que no passa de moda
Joc d’un únic jugador, obvi pel seu nom, en el qual cal aconseguir, amb molta paciència, usar totes les cartes de la baralla construint les 4 muntanyes de naips classificades, sempre començant pels asos de forma descendent. Com ho activem? Busquem “solitaire”, triem nivell de dificultat i a jugar.
Fun Fact, el trivial aleatori
Aquest “easter egg” no és un joc com a tal, però sí és alguna cosa que Google ha amagat i que sempre és curiós descobrir. Simplement mostra, de forma aleatòria segons les cerques d’altres usuaris, respostes a preguntes per conèixer certs termes o respostes a les preguntes més recurrents dels usuaris.
Un metrònom musical
Tampoc és un joc com a tal però “Metronome” és una eina musical que fa la funció d’un metrònom, indicant el temps de les teves composicions musicals on, a més, es pot controlar el ritme de fins a 218 pulsacions per minut.
Un conversor de colors RGB <> HEX
Seguint el mateix patró que l’anterior, és més una eina que un joc. Si busquem “RGB a HEX”, l’usuari podrà buscar dins d’una paleta de colors els valors en format hexadecimal. És un conversor molt pràctic si estàs al mundillo del disseny.
What sound does a dog make, un repositori d’arxius d’àudios
Buscant “what sound does a dog make” se’ns activarà un repositori d’àudios on l’eina permet conèixer com es comuniquen els gossos, ànecs, tigres, … amb altres elements del nostre entorn quotidià.
Spinner, el clàssic més modern
A hores d’ara, no pot faltar un homenatge a l’objecte viral segurament més potent dels últims anys. El spinner, aquesta joguina dissenyada com a objecte antiestrés i que ha arrasat entre els joves. El mecanisme és ben senzill, encara que la majoria ja ho coneixereu: Un eix central on s’inicien 3 o més braços que acaben en uns cèrcols lliscants.
Buscant “spinner” en el cercador de Google ens apareixerà un curiós spinner al que donar-li voltes. Disposa de 2 models: Fidget o numèric.