Tots sabem que Google és una de les tecnològiques més importants, sinó la que més. Per això es pot permetre investigar un munt d’eines que, en la seva majoria solen acabar malament i es cancel·len però la minoria, que no són poques, surten a la llum i són molt útils. Totes aquestes eines les integren dins del seu ecosistema ja sigui en el cercador per excel·lència o en alguna de les seves aplicacions paral·leles com Gmail.
Per a poder fer ús d’aquestes eines no cal fer res especial, simplement obrir el cercador de Google en algun navegador i, lògicament, disposar d’una connexió a internet.
CALCULADORA
No necessita molta explicació… podem realitzar operacions aritmètiques bàsiques com sumar, restar, multiplicar i dividir a més d’incorporar funcionalitats de calculadora científica, com les que usàvem en l’institut. Així, permet afegir funcions trigonomètriques, logarítmiques, exponencials o arrels quadrades, entre d’altres.
És molt fàcil usar-la, escriu “calculadora” en el cercador i accedeix a ella.
CONVERSOR D’UNITATS
Moltes vegades ens trobem amb mesures en polzades o peus, un sistema mètric decimal diferent al que usem al nostre país. Per a evitar haver d’anar usant conversors o regles de tres, Google ha incorporat un conversor entre unitats que pots usar o bé escrivint “convertidor de unidades” en el cercador de Google o, simplement, buscant la dada a convertir, com per exemple “20 pulgadas a cm” perquè se’ns activi automàticament la funcionalitat.
CONVERSOR DE MONEDES
Seguint amb l’eina anterior i estenent la conversió d’unitats a monedes, a vegades ens trobem amb alguna web amb preus en una moneda que no és la nostra o simplement volem marxar-nos de viatge i no coneixem el valor del canvi a la nostra moneda habitual.
Podem activar la funcionalitat del canvi de divises escrivint “convertidor de monedas” o simplement usant la mateixa tècnica que en el punt anterior, per exemple “20 euros a dolares”.
TRADUCTOR
Aquesta eina potser ja és molt més coneguda en ser mundialment usada però és molt útil en tenir una infinitat d’idiomes incorporats. El traductor inclou totes les llengües oficials del món i algunes mortes com el llatí.
Ho podem activar escrivint “traductor” en el cercador o en el seu enllaç específic (translate.google.es).
COMECOCOS
Us poseu nostàlgics amb el comecocos, veritat? Perquè ara és possible amb Google, al comecocos o Pacman que van ser els videojocs pioners de la nostra època i van tenir una influència i popularitat mundial. Podem activar aquests jocs escrivint “comecocos” en el cercador.
BUSCAMINAS
Quantes vegades heu jugat a l’antològic buscaminas? Recordeu aquelles tardes sense internet? El mític buscaminas és un clàssic del sistema operatiu Windows i Google permet rememorar aquestes tardes escrivint “buscaminas” en el cercador.
Genial, veritat?
SNAKE
Si amb el buscaminas se us ha escapat un somriure, què em dieu de l'”snake? Es va fer molt popular amb el Nokia 3310 irrompible i que tants memes ha generat a Internet gràcies a aquesta peculiaritat. Podeu gaudir del joc escrivint “snake” en el cercador.
METRÒNOM
Toqueu algun instrument musical? Ara ja no és necessari carregar amb el metrònom quan necessiteu mesurar el tempo d’una peça musical per a marcar el compàs. Escrivint “metrónomo” en el cercador podreu tenir un sempre disponible en format digital.
SOLITARI
Si el buscaminas era tot un clàssic de Windows, aquí ve un altre que lluita pel primer lloc també. Podreu gaudir d’aquesta meravella escrivint “solitario” en el cercador de Google i optar per jugar en la versió senzilla robant cartes d’una a una o en la manera difícil, robant de 3 en 3.
MARRO
Molts moments avorrits enfront de l’ordinador? També pots jugar a un dels jocs més antics que existeixen: El marro. Es troben els seus orígens al voltant del 1.300 AC en l’antic Egipte. La versió PC és del 1952 i ara es pot jugar escrivint “tres en raya” en el cercador de Google.
Un munt d’eines, algunes més útils que unes altres, que segur que et facilitaran la vida o et faran passar una estona divertida.