gm-cloud-design-blog-los-8-fracasos-mas-sonados-de-google

Els 8 fracassos més sonats de Google

El gegant d’internet ho intenta, però no sempre ho aconsegueix… I és que aconseguir l’èxit en tot és impossible. És clar que és una màquina de fer diners i ho inverteix en nous projectes i negocis per generar-ne més. L’últim fracàs ha estat el de Google+, la xarxa social que sempre se li ha resistit.

Acaba d’anunciar el tancament de Google Plus tot i que lidera el sector de les cerques a internet, l’ecosistema d’smartphones Android o els correus electrònics amb Gmail. És curiós però després de tant temps, no ha aconseguit arribar a l’abast de Facebook per més que ho ha intentat.

Google+ va iniciar en 2011 i des del primer dia ja va ser un mal de cap per Google perquè a qualsevol persona que tenia un compte de Google (un correu electrònic Gmail), ja se li creava un perfil a la xarxa social. Els últims intents a donar-li un canvi d’imatge i desvincular-ho del compte de correu electrònic tampoc han servit de molt. La part positiva de la vida de la xarxa social ha estat que, algunes de les funcionalitats que es van idear per Google+, han acabat aplicant-se en altres plataformes.

Els altres 7 fracassos de Google:

Buzz

Es va llançar en 2010 i es tractava d’un dels primers contactes de Google amb les xarxes socials. Es va pensar com un extra de funcionalitats del seu correu electrònic Gmail i es va quedar aquí… en un experiment que va acabar fracassant en 2013 per problemes amb la seva privadesa i per l’intent de Google a unificar tots els seus serveis.

Dodgeball

Aquest servei, relacionat amb la geolocalització, va ser hereu de Foursquare i servia per compartir la ubicació des del nostre smartphone. En 2009 va tancar i es va reemplaçar per Latitude. És curiós que la mateixa companyia tingui serveis tan mundialment famosos com Google Maps.

Wave

Aquesta eina de treball col·laboratiu en temps real va seduir a molts professionals a la seva arribada per ser una solució simple i efectiva alhora. Es podia parlar i compartir documentació amb els usuaris, tot això des del navegador. Va acabar tancant en 2010 però segueix present en Docs.

iGoogle

Un espai lliure per modificar i afegir extensions o eines que va començar la seva marxa en 2005 i va durar fins a 2008, fins que va deixar de ser una eina o servei més per ser el “concepte” de portada del navegador.

Picasa

El servei d’emmagatzematge i edició de fotos que permetia compartir-les, va néixer en 2002 amb un èxit brutal amb el que Google va acabar comprant aquesta nova companyia. Finalment va tancar en 2016 per centrar-se en Google Photos.

Reader

Professionals del sector de la comunicació usaven aquest senzill lector de feeds amb el qual es podien consultar pàgines i blogs de forma senzilla. Va començar en 2005 i va acabar al 2013.

Extensions de YouTube

El gegant dels vídeos en internet també ha tingut històries amb algunes eines o extensions com YouTube Red o YouTube Gaming, un model de subscripció que no va atreure a molts usuaris. El problema principal era que pretenia passar d’oferir-ho TOT de forma gratuïta a ser de pagament.